Dondurmalar, Genel

Dondurmayı Sofranızdan Eksik Etmemek İçin 4 Neden

3. nesil dondurmacılık

Dondurmayı sofralardan eksik etmemek için 4 önemli neden

Dondurmanın mutlulukla bir ilgisi olduğunu herkes bilse de artık bu bilimsel olarak da kanıtlandı! Yapılan bir araştırmada dondurmanın beyindeki keyif bölgelerine dokunduğu, insanların dondurmayı keyif almak için tükettiği görüldü. Üstelik sütlü dondurmalar mutluluk verici bir hormon içeriyor. İçerdiği karbonhidratların etkisi ile halk arasında mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin salgılamasını olması gereken düzeyde tutarak, daha mutlu ve stressiz anlara imkan tanıyor. Dondurmanın herkes tarafından güvenle tüketilebilmesi için öncelikle uygun üretim ve saklama koşullarının sağlanması gerekiyor.

 

Doğru dondurmaya hayatınızda yer açın

Dondurma; katkı maddesi, GDO, koruyucu, aroma, renklendirici içermiyorsa ve yapımında kullanılan sütte antibiyotik bulunmuyorsa ‘doğru dondurma’ olma yolunda ilk önemli adımı atmış demektir. Bunun yanı sıra dondurmanın içinde yer alan kuruyemişler aflatoksin ve meyveler pestisit (tarım zehri) barındırmıyorsa tüketilebilecek dost besin maddelerinden birisi olarak listenin başlarında yer alıyor. Bir diğer önemli husus ise üretim koşulları… Bu noktada üretim tesisimizde HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points-Risk Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) sistemini de kapsayan ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi uygulanıyor.

  

Çocuklar için hem masum hem de eğlenceli bir tatlı

Çocukların dondurmaya olan düşkünlüğü birçok ebeveyni korkutsa da ölçülü bir şekilde tüketilen doğru dondurma, yüksek besin değeri sayesinde dost besinler arasında yer alıyor. Çocukların atıştırmalık saatini çeşitlendirmek ve onları mutlu etmek için hijyenik ortamlarda doğru malzemeler ve yöntemlerle üretilen dondurmalar tercih edilebilir.

 

Fit kalmak için doğru adres

Dondurmada lezzet yelpazesinin giderek artması formunu korumak isteyenlere de birçok seçenek sunuyor. Şekersiz ve proteinli dondurmaların yanı sıra klasik lezzetler de diğer tatlılarla karşılaştırıldığında düşük kalorileri ile kilo kontrolünü sağlamak için güvenli bir tercih oluyor. Bu noktada dondurma tüketenlerin en çok dikkat etmesi gereken noktaların başında dondurmanın katkısız olması geliyor.

 

Günlük enerji dopingi

Yüksek kalite standartlarında üretilen doğru dondurma, lezzetiyle damakları şımartırken enerji de veriyor. Biliyoruz ki beslenme uzmanları vitamin ve mineral deposu dondurmaların faydalarını sayarken güçlü bir enerji kaynağı olduğuna da dikkat çekiyor.

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.